SCPClub olarak, günümüzün ve geleceğin teknolojisi Metaverse’ün, Tedarik Zincirine etkilerini konuşacağımız “Tedarik Zinciri için Dijital Paradigma: Metaverse” konu başlıklı webinarımız LODER, Galatasaray Üniversitesi ve Slimstock Türkiye’nin katkılarıyla 22 Haziran Çarşamba saat 13:00-15:00 arası gerçekleşecektir.
Değerli konuşmacılarımız; Galatasaray Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Dekanı ve LODER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülçin BÜYÜKÖZKAN, Tofnatech ve Taskimo’nun kurucusu Altuğ KARAYEL ve Galatasaray Üniversitesi, Bilişim ve Teknoloji Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. E. Eylem AKSOY RETORNAZ‘ ın katılımlarıyla gerçekleştireceğimiz etkinliğimize kayıt olmak için “Kayıt ol” butonuna tıklayarak formu doldurmanız yeterlidir.
Ajanda
13:00-13:30 Prof. Dr. Gülçin BÜYÜKÖZKAN “Metaverse ve Tedarik Zinciri Yönetimi”
13:30-14:00 Altuğ KARAYEL “Lojistikte Giyilebilir Dönüşüm ve Uygulama Örnekleri”
14:00-14:30 Doç. Dr. E. Eylem AKSOY RETORNAZ “Metaverse Hukuki Sorunlar ve Olası Çözümler”
14:30-15:00 Soru & Cevap
*Formu doldurduktan sonra katılım linki tarafınıza mail olarak iletilecektir.
Konuşmacılar
Konuşma İçerikleri
Konuşma Başlığı: Metaverse ve Tedarik Zinciri Yönetimi
Konuşmanın İçeriği: Endüstri 4.0’ı tetikleyen teknolojik gelişmeler, son yıllarda lojistik vetedarik zincirlerini dijital dönüşümle şekillendirmektedir. Metaverse, sürükleyici ve çokduyusal bir kullanıcı deneyimi sunmak için 5G, endüstriyel IoT ve VR gibi yeni teknolojileri kullanır. Bu teknolojilerin uygulama potansiyelleriyle metaverse veya çeşitli çevrimiçi etkileşimleri destekleyen sürükleyici sanal ortamın lojistik ve tedarik zincirleri için giderek daha popüler bir teknoloji trendi haline geleceği söylenebilir. Webinar sunumunda metaverse konusu genel olarak tanıtıldıktan sonra daha etkin lojistik vetedarik zinciri faaliyetleri için metaverse teknolojisinin nasıl uygulanabileceği açıklanacaktır.
Konuşma Başlığı: Lojistikte Giyilebilir Dönüşüm ve Uygulama Örnekleri
Konuşmanın İçeriği: Giyilebilir teknolojiler, akıllı gözlükler, akıllı saatler, ön kol bilgisayarları,vücut sensörleri, yüzük formunda barkod okuyucuları, kulaklıklar ve akıllı eldivenler gibi segmentler olarak değerlendirilebilir. Ana amaçları ön cephe çalışanlarının iş üzerinde veriye ulaşırken ellerinin serbest kalması ve çalışma alanından otomatik ya da manuel metotlarla veri toplanmasıdır. Prosesör teknolojilerinin gelişmesi ve ebatlarının küçülmesi ile gittikçe daha çok kullanım alanı bulan giyilebilir teknolojiler bugün çok çeşitli sektörlerde hızlı yatırım geri dönüş süreleri ile efektif olarak kullanılıyor. Sunum sırasında akıllı gözlükler odağında giyilebilirteknolojilerin eller serbest mal toplama, sesli komutlarla ürün tanımlama, uzaktan sahadenetimleri, karma koli sırasında kanıtsal video çekimi gibi lojistik alanındaki gerçek kullanım örneklerinden bahsedilecek. Aynı zamanda lojistik alanında giyilebilir teknoloji seçimindeki anakarar kriterleri irdelenecek.
Konuşma Başlığı: Metaverse Hukuki Sorunlar ve Olası Çözümler
Konuşmanın İçeriği: Teknolojik gelişmeler hayatımızın her aşamasına daha öncegörülmemiş bir hızda ve ölçüde yayılmakyadır. Hukuk da bu gelişmelerden farklıbiçimlerde etkilenmektedir. Gerek metaverse evreninde yaşanan hukuki sorunlaramevcut hukuki düzenlemelerle çözüm bulup bulunamayacağı, gerekse bu evreninhukukun uygulanmasını nasıl değiştireceği önemli sorunlar olarak karşımıza çıkmaktadır.Bu tebliğde metaverse evreninde, dijital kimlik kişisel verilerin korunması, mülkiyet hakkıve ceza hukuku alanında yaşanabilecek hukuki sorunlar açıklanmaya çalışılacaktır.